Fabryka Wełny Hotel & SPA, Pabianice +48 42 206 88 88 recepcja@fabrykawelny.pl
Przyjazd 23 maj
Wyjazd 24 maj
Fabryka Wełny Hotel & SPA, Pabianice
KUCHARZE FABRYKI WEŁNY TRIUMFUJĄ!
Fabryka Wełny Hotel & SPA, Pabianice
Rezerwuj online
14 marca 2018

KUCHARZE FABRYKI WEŁNY TRIUMFUJĄ!

10 marca w czterogwiazdkowym hotelu Atut w Licheniu Starym odbyła się czwarta edycja „Mistrzostw Polski w potrawach i kawiorze z jesiotra”. Jesiotr, nazywany królewską rybą, zyskuje z każdym rokiem co raz większa liczbę entuzjastów, stąd konkurs stał się wydarzeniem cyklicznym

Zmagania profesjonalnych kucharzy z całego kraju oceniało jury w składzie prawdziwych autorytetów branży kulinarnej, na czele z szefami kuchni – Jerzym Pasikowskim i Adamem Dmyterko. Gościem specjalnym była ceniona przez wszystkich Ewa Wachowicz.

Do rywalizacji zakwalifikowało się 12 dwuosobowych zespołów, w tym reprezentanci z hotelu Fabryka Wełny – Tomasz Woźniak oraz Daniel Paś. Kucharze zaserwowali na przystawkę wędzonego jesiotra z kawiorem, rukwią wodną i rzodkiewką. Na danie główne przygotowali jesiotra z pęczakiem, puree porowo – cebulowym, brukwią, całość podana z sosem nantua. Zestaw konkursowy zagwarantował naszym kucharzom drugie miejsce. Zwycięzcy podczas uroczystej gali zostali uhonorowani nagrodą pieniężna od hotelu Atut oraz statuetką Jesiotra. Nagrody rzeczowe przyznały firmy Iglotex, Smolioski oraz Oerlemans. Laureatom składamy serdeczne gratulacje!

Fabryka Wełny Hotel & SPA, Pabianice
Rezerwuj online
Newsletter
Zapisz się do newslettera
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij